Lite morgonprat :)

God morgon :)
 
Barnen är på dagis och förhoppningsvis sover jag gott (har tidsinställt inlägget) några timmar innan det är dags att hämta dem =D
 
Min tredje och sista natt är avklarad för den här gången. Sista natten brukar alltid gå lite på halvfart känns det,som. Energinivån är inte lika hög efter några dagar med omställda dygn. Eftersom jag dessutom är förkyld hade jag mycket hellre legat hemma och sovit,men ibland får man bita i det sura äpplet ;)
 
Det ska i alla fall bli mysigt att få ha några dagar ledigt och umgås med barnen <3 Kanske även sambon om jag har tur - det beror ju mer på väder och vind den här tiden på året!
 
Det värsta med att jobba nätterna på en helg är ju att i princip all tid med familjen försvinner eftersom jag behöver sova/vila för att orka med tre nattpass :(
Det går ju dock ingen nöd på barnen eftersom de fått tillbringa massa tid med roliga pappa <3 De har bl a varit ute i skogen för att mata vildsvinen,badat med en kompis till pappa m m =D
 
Igår passade jag faktiskt på att spela memory samt lösa lite olika pyssel med Patricia emellan sovstunderna <3 Sebastian satt bredvid oss och målade :)
Det är just såna "små" stunder,som jag uppskattar allra mest <3 När man bara får vara med barnen en stund i lugn och ro och alla är nöjda och glada :D

Flera sidor av nattjobb :)

God morgon =P
 
Jag måste erkänna att jag tycker det är ganska skönt att jobba nätter :D
Jag kan jobba i min egen takt på ett helt annat sätt än när jag har mina kollegor att ta hänsyn till. Det viktigaste av allt är att jag känner att jag verkligen har tid att prata med mina gamlingar <3 Om de larmar behöver de oftast inte vänta - så länge inte flera larmar på samma gång då vi jobbar själva på nätterna!
 
Jag tycker det är kul om jag hinner göra det där lilla extra för dem,som att t ex baka något gott till eftermiddagskaffet :)
Att sedan se till att det blir färdigt i köket,tvättstugorna och annat,som dagpersonalen kanske inte hunnit med känns också bra i magen =D
 
Trots att jag trivs med att kunna styra mitt arbete själv (mer eller mindre i alla fall) förstår jag inte hur de tänkte när de bestämde sig för att vi ska jobba själva på natten! Vi har alltså ensamt ansvar för att våra 20 gamlingar har det bra även då. En vanlig natt då inget särskilt händer dvs att någon ramlar eller liknande då man faktiskt behöver hjälp tycker i alla fall jag att det fungerar bra (förutom att den sociala sidan av mig kan bli lite väl pratsugen allt eftersom timmarna går ;D). MEN om något händer så jag måste be en av personalen från de andra tre våningarna om hjälp då blir det ju ingen personal kvar på den våningen! Tänk om det skulle hända något där just då?!
Jag tycker inte att det är en tillräckligt bra trygghet för våra äldre att ha det så :(
 
Tänk om jag blir kvar inne hos någon p g a en anledning och det går ett dörrlarm eller sensorlarm i ett annat rum? Vad hjälper larmet då - om jag inte kan gå dit? Såna larm har vi bara på de äldre med fallrisk så det är viktigt att man kan gå dit så fort,som möjligt,men jag kan ju inte bara lämna någon annan på t ex toaletten...Det blir ett dilemma,som jag anser att ingen ska behöva ställas inför!
 
Som med det mesta finns det två sidor även med nattjobb,men i det stora hela trivs jag riktigt bra med det <3
 

Förkylning :(

God kväll,god kväll =)
 
I natt jobbar jag min andra natt av tre. Jag kände mig inte alls på topp för att åka till jobbet ikväll :/ Precis,som flera av mina kollegor,har jag åkt på en förkylning :( Än så länge är det "bara" huvudvärk och halsont,som jag personligen tycker är det värsta!
Jag ska försöka göra det bästa av situationen och förebygga att det bli värre - försöka går ju i alla fall ;)